top of page

WZC Zorgvlied

Project Type

Levering interieurbeplanting en onderhoud

Datum

2023

Locatie

Molenbeersel, BE

Het Woonzorgcentrum Zorgvlied in Molenbeersel heeft recentelijk een verfrissende en groene transformatie ondergaan door het vervangen van de interieurbeplanting aan het onthaal. Deze innovatieve stap heeft niet alleen bijgedragen aan een esthetische upgrade van de ontvangstruimte, maar heeft ook diverse voordelen voor het welzijn van de bewoners, medewerkers en bezoekers.

De interieurbeplanting is geïntegreerd in het onthaal, waarbij zorgvuldig geselecteerde planten zijn geplaatst om een gezonde en rustgevende atmosfeer te creëren. De keuze van planten is niet alleen gebaseerd op esthetiek, maar ook op hun luchtzuiverende eigenschappen. Hierdoor wordt de luchtkwaliteit verbeterd en ontstaat er een aangename omgeving die bevorderlijk is voor het algemene welzijn.

Naast de visuele aantrekkingskracht dragen de planten bij aan het verminderen van stress en het bevorderen van een gevoel van rust. Dit is van cruciaal belang in een zorgomgeving zoals Zorgvlied, waar het welzijn van de bewoners centraal staat. De groene elementen dragen bij aan een positieve gemoedstoestand en kunnen zelfs het gevoel van verbondenheid met de natuur versterken.

Bovendien is de keuze voor interieurbeplanting in het onthaal van Zorgvlied ook ingegeven door het streven naar een duurzamere en gezondere leefomgeving. Planten hebben bewezen effecten op het verminderen van stof en het reguleren van de luchtvochtigheid, wat indirect bijdraagt aan het creëren van een gezondere omgeving.

De installatie van interieurbeplanting in het onthaal van Woonzorgcentrum Zorgvlied in Molenbeersel weerspiegelt niet alleen een eigentijdse benadering van design en welzijn, maar benadrukt ook het belang van een groene en duurzame leefomgeving in zorginstellingen. Het is een extra stap in de richting van een gastvrije en gezonde omgeving waarin bewoners, medewerkers en bezoekers zich welkom voelen en optimaal kunnen gedijen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan
bottom of page