top of page

Planten op hydrocultuur

Planthousiast werkt met planten op hydrocultuur. De planten worden zorgvuldig uitgezocht bij gecertificeerde kwekers.

 

Hydrocultuur of hydroponie is een systeem waarbij wortels van planten groeien tussen kleikorrels. Door dit luchtige substraat kunnen de wortels genoeg zuurstof opnemen uit de lucht.

Aan het water worden, tijdens het onderhoud, belangrijke voedingsstoffen toegevoegd. De hydrokorrels nemen vervolgens het vocht op en geven dit gedoseerd af aan de wortels van de planten.

Hierdoor is een hydrocultuurplant, in tegenstelling tot een aardeplant, voor een aantal weken te voorzien van water.

Planthousiast kweker hydrocultuur planten

Goedkoper op lange termijn

Hydrocultuur is duurder in aanschaf ten opzichte van een gewone plant in potgrond. Op lange termijn  wordt dit goedkoper omdat de planten sterker zijn en daardoor een langere levensduur hebben.

2

Vrij van ziektekiemen

De gebakken kleikorrels zijn vrij van ziektekiemen, hierdoor heeft de plant geen last van bodemziekten. Ook voelen beestjes zich meer thuis in potgrond en niet tussen hydrocultuurkorrels. De levensduur van de planten wordt hierdoor verlengd.

3

Duurzaam

Het bewateren van hydroplanten is minder vaak nodig en gaat efficiënter waardoor er bijna geen water wordt verspilt. Het zal op het grote geheel misschien niet veel uitmaken maar alle beetjes helpen. Een groot verschil ten opzichte van potgrond is dat kleikorrels niet vergaan, niet verzuren en niet uitgeput raken. Ze gaan jaren en jaren mee. Je kunt ze afspoelen en keer op keer hergebruiken.

4

Geen uiterlijk verschil

Van buiten zien grondplanten en hydroplanten er volledig hetzelfde. Het verschil zal je alleen merken binnen in de kweekpot en bij de wortels. De kweekpot van de hydroplant is namelijk iets kleiner en de wortels gaan rechtstreeks naar beneden, terwijl het netwerk van de grondplant zich door de gehele pot nestelt en op zoek gaat naar voeding

Vraag vrijblijvend een offerte aan
bottom of page