top of page

Verbeter uw werkomgeving

Planthousiast geeft je alvast ​5 redenen waarom interieurbeplanting zorgt voor een betere werkomgeving:

Interieurbeplanting stadhuis Bree
interieurbeplanting op bureel_edited_edi
20220129_135222_edited.jpg

Planten verbeteren creativiteit en productiviteit

Eén enkele plant kan al zorgen voor het toenemen van creativiteit. Onderzoek toont aan dat planten een rustgevend effect hebben. Voel jij je rustig, komt er meer ruimte vrij in je hoofd, meer ruimte in je hoofd betekent meer plaats voor nieuwe ideeën. Indirect is er dus ook een link met bedrijfsgroei en innovatie.

2

Planten verhogen de concentratie

Niet alleen creativiteit en productiviteit stijgen dankzij de aanwezigheid van planten. Uit een ander onderzoek blijkt dat ook de concentratie van werknemers stijgt in een groene werkomgeving. De verklaring hiervoor is dat het kijken naar natuur (bijvoorbeeld een kamerplant) een herstellende werking heeft.


Je ‘aandacht spier’ kan zich weer opladen, waardoor je minder vermoeid raakt. Een andere verklaring is dat het kijken naar natuur stress vermindert, wat zich uit in minder vermoeidheid waardoor het gemakkelijker is om te concentreren.

3

Planten verhogen het algemeen welzijn

Groen creëert een ontspannen sfeer. Wetenschappers hebben ontdekt dat planten op kantoor het algemeen welzijn van werknemers met maar liefst 47 procent kunnen verhogen. Werknemers voelen zich meer tevreden en gezonder in een groene werkomgeving, met minder ziekteverzuim tot gevolg.

4

Planten zorgen voor een betere akoestiek

Planten werken niet alleen luchtzuiverend. Ze absorberen ook geluidsgolven en kunnen dus gebruikt worden om de akoestiek te verbeteren. Heeft een kantoorruimte veel harde oppervlakten zoals een betonnen of stenen vloer, dan zijn planten onmisbaar om galm en geluidsoverlast tegen te gaan.

5

Planten verhogen het bedrijfsimago

Planten op kantoor zorgen voor extra sfeer. Ze zorgen voor een uitnodigend en warm gevoel, dit niet alleen voor de werknemers, maar ook voor bezoekers. Een eerste indruk is zeer belangrijk en de aanwezigheid van enkele planten aan een onthaal kan wonderen doen. Meteen krijgt je bedrijf een duurzame, ecologische uitstraling.

Vraag vrijblijvend een offerte aan
bottom of page